-
Palaveria palaverin takia?
Turhauttavat palaverit Jälleen kerran kiireinen viikko töissä ja oman työn johtaminen on koetuksella. Tilannetta ei helpota palaverit, jotka vievät liikaa aikaa kalenterista. Tämän takia näpyttelet ylipitkän ja tehottoman palaverin aikana konetta – vastailet meileihin ja yrität hälinässä hoitaa omia töitäsi. Fokuksesi on muualla kuin palaverissa. Muut palaveriin osallistuvat huomaavat, ettet ole läsnä. Tuntuuko tilanne tutulta?…
-
Työ ennen, nyt ja tulevaisuudessa
Tulevaisuuden pohtiminen on mielenkiintoista Tiesitkö, että kahdeksantuntinen työpäivä on melko tuore ilmiö? Ja, että työn organisointi nykyisellä tavallaan on teollisen vallankumouksen hedelmiä? Modernin kaltaisen yrityksenkin juuret ovat vasta 1600-luvulla. Nykytyön historia ulottuu varsin lyhyen matkan päähän ihmisen jo valmiiksi lyhyessä historiassa. Onkin erittäin mielenkiintoista arvioida historian pohjalta, minkälaiseksi työnteko tulevaisuudessa kehittyy. Onko sinulla visiota siitä,…
-
Esimiestyön juridiikka: Onnistu esihenkilönä
Hyvä esihenkilö Esihenkilön tehtävä on haastava, sillä esihenkilöllä on eräänlainen kaksoisrooli; hän on samaan aikaan työnantajan edustaja ja myös itse alainen. Siirtyminen työntekijästä esihenkilöksi tarkoittaa siis kokonaan uudenlaisen roolin sisäistämistä, mutta siirtymää voi helpottaa mm. hyvällä perehdytyksellä ja osaamisen kehittämisellä. Me uskomme, että hyvän ja oikeudenmukaisen esihenkilötyön taustalla on balanssissa osaaminen, suuri sydän ja halu…
-
Luottamuksella lisäarvoa työelämään?
Luottamus kaiken perustana Työnantaja, luotatko työntekijöihisi? Millaisia ohjeistuksia organisaatiossasi on ja mitä ne kertovat luottamuksesta? Miten esimerkiksi organisaatiossasi suhtaudutaan etätyöhön tai minkälaisia käytäntöjä teillä on liittyen sairauspoissaoloihin? Työoikeuden saralla luottamus, tai pikemminkin sen puute, tulee usein esiin vasta irtisanomistilanteissa. Puhutaan luottamuspulasta. Miksi vain työsuhteen päättyessä puhutaan luottamuksesta? Eikö luottamuksen tulisi olla lähtökohta koko työsuhteelle? Työelämän…
-
Loputon kiire, uusi normaali?
Maailma kehittyy kiihtyvää tahtia, mutta me ihmiset emme Voiko maailman monimutkaistuminen ja työelämän muutosten mukanaan tuoma loputon hektisyys muodostaa meille ns. uuden normaalin? Voivatko odotukset yhden ihmisen suorituksista kasvaa jopa epäinhimillisiksi? Siitä ei varmasti hyödy kukaan. Ei kukaan. Olemme toki kaikki yksilöitä ja tilanteet vaihtelevat. Eri ihmiset reagoivat eri tavalla samanlaisessa tilanteessa ja sama ihminen…
-
Opin tai onnistun
Virheet ja epäonnistumisen pelko Pelkäätkö epäonnistuvasi töissä? Pelkäätkö tekeväsi virheitä? Vaivaako sinua epäonnistumisen pelko tai siitä johtuva stressi ja ahdistus? Varmasti jokainen meistä toisinaan pohtii näitä kysymyksiä. Suomalaisen sananlaskun mukaan ”oppirahat tulee maksaa”. Sanakirjan mukaan kyseessä on kielikuva rahan menetyksestä tai muusta menetyksestä, joka johtuu taitamattomuudesta, tietämättömyydestä tai kokemattomuudesta. Sanalaskun mukaan virheestä täytyy siis maksaa.…
-
Yrittäjäksi työn ohella
Oletko miettinyt oman yrityksen perustamista? Kutkuttaako sinua ajatus oman vision toteuttamisesta? Haluatko olla itsesi pomo? Yrittäjäksi ryhtymisen ei tarvitse olla pelottava hyppy tuntemattomaan tai ääretöntä riskinottoa, vaan parhaimmillaan se voi olla mielekäs tapa toteuttaa itseään. Usein voikin olla hyvä ottaa yrittäjyyden ensiaskelia työn ohella. Ennen oman yrityksen perustamista on kuitenkin paljon asioita, joita tulee huomioida…