Akses Oy, Juristi- ja ekonomipalvelut, työsuhdejuridiikka, liiketoiminta, business, konultointi, valmennus
Akses Oy, Juristi- ja ekonomipalvelut, työsuhdejuridiikka, liiketoiminta, business, konultointi, valmennus
BlogiTervetuloa etsimään kanssamme balanssia ja erilaisia tapoja tehdä (työ)elämästä inspiroivaa ja mielekästä. Blogimme keskiössä on työn tekeminen niin juridiikan, yrittäjyyden kuin kokonaisvaltaisen hyvinvoinninkin näkökulmasta. Me Aksesissa uskomme, että balanssin salaisuus on elämän eri osa-alueiden harmonia ja oikeat ihmiset ympärillä.

Vastuuvapauslauseke: Blogimme on tarkoitettu asiapitoiseen viihdekäyttöön, joten tosipaikan tullen otathan meihin yhteyttä, niin katsotaan tilanteeseesi sopiva ratkaisu erikseen.

Antoisia lukuhetkiä!
11.09.2018 - 12:30
Palaveria palaverin takia?

Turhauttavat palaverit

Jälleen kerran kiireinen viikko töissä ja oman työn johtaminen on koetuksella. Tilannetta ei helpota palaverit, jotka vievät liikaa aikaa kalenterista. Tämän takia näpyttelet ylipitkän ja tehottoman palaverin aikana konetta – vastailet meileihin ja yrität hälinässä hoitaa omia töitäsi. Fokuksesi on muualla kuin palaverissa. Muut palaveriin osallistuvat huomaavat, ettet ole läsnä. Tuntuuko tilanne tutulta?

Voisiko turhauttavat ja tehottomat palaverikäytännöt räjäyttää ja voisiko tilalle luoda jotain mielekkäämpää ja samalla myös tehokkaampaa?


04.09.2018 - 10:40
Työ ennen, nyt ja tulevaisuudessa

Tulevaisuuden pohtiminen on mielenkiintoista

Tiesitkö, että kahdeksantuntinen työpäivä on melko tuore ilmiö? Ja, että työn organisointi nykyisellä tavallaan on teollisen vallankumouksen hedelmiä? Modernin kaltaisen yrityksenkin juuret ovat vasta 1600-luvulla. Nykytyön historia ulottuu varsin lyhyen matkan päähän ihmisen jo valmiiksi lyhyessä historiassa. Onkin erittäin mielenkiintoista arvioida historian pohjalta, minkälaiseksi työnteko tulevaisuudessa kehittyy.

Onko sinulla visiota siitä, miltä työn tekeminen näyttää tulevaisuudessa? Meillä on ja Marjaana Toimisen Steal my job –podcastin (kuuntele esimerkiksi täältä) innoittamana pohdimme asiaa tarkemmin.


27.08.2018 - 11:36
Esimiestyön juridiikka: Onnistu esimiehenä

Hyvä esimies Esimiehen tehtävä on haastava, sillä esimiehellä on eräänlainen kaksoisrooli; hän on samaan aikaan työnantajan edustaja ja myös itse alainen. Siirtyminen työntekijästä esimieheksi tarkoittaa siis kokonaan uudenlaisen roolin sisäistämistä, mutta siirtymää voi helpottaa mm. hyvällä perehdytyksellä ja osaamisen kehittämisellä. Me uskomme, että hyvän ja oikeudenmukaisen esimiestyön taustalla on balanssissa osaaminen, suuri sydän ja halu saada ympärillä olevat ihmiset ja asiat kukoistamaan. Esimies on ennen kaikkea menestymisen mahdollistaja.

Työlainsäädännön ja keskeisten juridisten asioiden ymmärtäminen antavat raamit työnantajan menestykselle, työyhteisön kukoistamiselle ja esimiestyölle. Työoikeudellista osaamista voidaankin pitää esimiestyön selkänojana - tässä me voimme auttaa.