Akses Oy, Juristi- ja ekonomipalvelut, työsuhdejuridiikka, liiketoiminta, business, konultointi, valmennus
Akses Oy, Juristi- ja ekonomipalvelut, työsuhdejuridiikka, liiketoiminta, business, konultointi, valmennus
BlogiTervetuloa etsimään kanssamme balanssia ja erilaisia tapoja tehdä (työ)elämästä inspiroivaa ja mielekästä. Blogimme keskiössä on työn tekeminen niin juridiikan, yrittäjyyden kuin kokonaisvaltaisen hyvinvoinninkin näkökulmasta. Me Aksesissa uskomme, että balanssin salaisuus on elämän eri osa-alueiden harmonia ja oikeat ihmiset ympärillä.

Vastuuvapauslauseke: Blogimme on tarkoitettu asiapitoiseen viihdekäyttöön, joten tosipaikan tullen otathan meihin yhteyttä, niin katsotaan tilanteeseesi sopiva ratkaisu erikseen.

Antoisia lukuhetkiä!
Esimiestyön juridiikka: Onnistu esimiehenä

Hyvä esimies Esimiehen tehtävä on haastava, sillä esimiehellä on eräänlainen kaksoisrooli; hän on samaan aikaan työnantajan edustaja ja myös itse alainen. Siirtyminen työntekijästä esimieheksi tarkoittaa siis kokonaan uudenlaisen roolin sisäistämistä, mutta siirtymää voi helpottaa mm. hyvällä perehdytyksellä ja osaamisen kehittämisellä. Me uskomme, että hyvän ja oikeudenmukaisen esimiestyön taustalla on balanssissa osaaminen, suuri sydän ja halu saada ympärillä olevat ihmiset ja asiat kukoistamaan. Esimies on ennen kaikkea menestymisen mahdollistaja.

Työlainsäädännön ja keskeisten juridisten asioiden ymmärtäminen antavat raamit työnantajan menestykselle, työyhteisön kukoistamiselle ja esimiestyölle. Työoikeudellista osaamista voidaankin pitää esimiestyön selkänojana - tässä me voimme auttaa.

Esimies on avainasemassa Nykypäivänä moni työntekijä tuntee hyvin omat oikeutensa, mutta kuinka moni esimies on perehtynyt samalla tavalla omiin oikeuksiinsa ja toisaalta myös velvoitteisiinsa? Esimiesten työoikeudellisella osaamisella on myös keskeinen merkitys työnantajan riskien kannalta. Hyvä esimies uskaltaa myös käyttää hänelle kuuluvaa työnjohto-oikeutta ja puuttuu tarvittaessa ongelmiin tai ongelmaksi muodostuviin asioihin. Esimiehen vahva osaaminen palvelee koko työyhteisöä ja varmistaa yhdenvertaisen kohtelun sekä edistää työrauhan säilymistä. Vastaavasti työlainsäädännön keskeisten asioiden ymmärtäminen auttaa välttämään työnantajalle kalliiksi tulevat sudenkuopat.

On myös hyvä huomioida, että siinä missä hyvä ja oikeudenmukainen esimies on mahdollistaja, voi esimies myös saada aikaan tuhoa. Voisi siis sanoa, että esimies on avainasemassa ja heidän osaamisen kehittämiseen sijoittaminen on usein todella kannattavaa.

Miten onnistua esimiehenä Hyvien esimiesten lisäksi on toki hyviä alaisia, mutta esimiehillä ja työnantajalla on viime kädessä vastuu työyhteisöstä. Osaava esimies pystyy toimimaan oikeudenmukaisesti ja perustelemaan ratkaisujaan työyhteisössä. Kun esimies pystyy oikeudenmukaisesti perustelemaan ratkaisunsa työnjohtovaltaa käyttäessään, on henkilöstön helpompi ymmärtää myös itselleen epämieluisia ratkaisuja, joita kaikille tulee joskus vastaan.

Esimiestyössä on tärkeää olla johdonmukainen. Johdonmukaisuus ei ole mahdollista ilman hyvää perusasioiden ja työoikeuden systematiikan ymmärtämistä. On äärettömän tärkeää, että esimies ymmärtää taustalla vaikuttavat tekijät, jotta voi tehdä johdonmukaisia ja samalla oikeudenmukaisia ratkaisuja työyhteisössä. Kokonaisuus ratkaisee ja tässä on oltava balanssissa suuri sydän, ihmisyys, tarvittava juridinen osaaminen sekä toiminnan kannattavuus.

Sanotaan, että jotkut syntyvät johtajiksi, mutta me uskomme, että kaikilla on mahdollisuus kehittyä ja löytää oma polku menestyksekkääseen esimiestyöhön. Mutta mistä lähteä liikkeelle? Tässä muutama ajatus pohdittavaksi esimiesasemassa oleville:

  • Sinulla on tilaisuus saada paljon hyvää aikaan - sisäistä esimiesroolisi ja ota se ylpeänä vastaan!
  • Kuuntele, ymmärrä ja toimi johdonmukaisesti
  • Luota itseesi ja työyhteisöösi
  • Pidä huoli, että työn tekemisen perusfunktio, tavoitteet ja yhteiset pelisäännöt ovat selvät kaikille
  • Puutu, kun tarve ja perustele aina ratkaisusi
  • Kehitä itseäsi esimiehenä jatkuvasti – opi tai onnistu!
  • Varmista juridinen perusosaaminen, se on työsi selkänoja

Ainakin näistä aineksista on hyvän työyhteisön pohja tehty ja menestys on mahdollista.

Me Aksesilla haluamme auttaa työyhteisöjen avainasemassa olevia esimiehiä mahdollistamaan menestyksen. Kaikilla esimiehille on saatavilla avaimet hyvään esimiestyöhön, kun asian ottaa omakseen. Tarjoamme valmennuspaketin Onnistu esimiehenä ja vältä sudenkuopat, johon on mahdollista koota koko työyhteisön esimiehet kerralla hakemaan eväitä tulevaisuuteen! Tutustu koulutuspaketteihimme täältä!

Haluatko vaihtaa ajatuksia juridiikasta, esimiestyöstä tai yrittäjyydestä? Onko sinulla meille kysymyksiä? Ota meihin yhteyttä täältä.
Jaa tämä kirjoitus!